Skip to content

Meer informatie? Bel: 06-5204 6808

Familieopstellingen

Soms is het anders dan je denkt

 
Als therapeut begeleid ik familieopstellingen. Voor eigen cliënten, voor andere therapeuten en in workshops.
 
Wat is het?
Een familieopstelling laat zien hoe mensen zich daadwerkelijk voelen. Welke (vaak onuitgesproken) gevoelens en welk gedrag van familieleden onbewust van invloed zijn op jouw leven. En welke invloed jouw gevoelens en gedrag hebben op hen.
 
Hoe werkt het?
Een vraag die jij hebt staat centraal. Welk verlangen heb je? Waar wil je inzicht in krijgen? Bijvoorbeeld: “hoe komt het dat de relatie met mijn partner/vader/ moeder/ kind zo moeizaam verloopt?”, of: “wat speelde er in mijn gezin van herkomst?”
Jij en andere familieleden, vertegenwoordigd door mensen (representanten) die jou en je familie niet kennen, worden opgesteld in een ruimte. Ook jij wordt vertegenwoordigd door iemand anders. De representanten gaan de energie voelen van degene die ze vertegenwoordigen. Omdat de representanten objectief zijn en geen enkel belang hebben, kunnen ze eerlijk de gevoelens van de persoon die ze representeren vertellen. Zo ontstaat er interactie tussen de familieleden. Voor jou als cliënt, jij kijkt samen met de begeleider naar wat er gebeurt, kan dat inzichten geven in wat er werkelijk speelt of speelde. Inzichten waar jij verder mee kunt.
 
Behalve familiesystemen kunnen ook gevoelens, emoties of fysieke klachten worden opgesteld. Ook het opstellen van bedrijven, afdelingen van bedrijven of mensen van een afdeling behoort tot de mogelijkheden. Om inzicht te krijgen in wat er werkelijk speelt.
 
Mijn ervaring
Ikzelf ben enorm enthousiast over opstellingen. Als rationeel mens heb ik het moeten zien, voelen en ervaren om het te geloven. Keer op keer verwonder ik mij over de inzichten die een opstelling oplevert. Vandaar dat ik er graag mee werk.
 
Jij?
Heb jij een vraag en wil je als cliënt opgesteld worden? Wil je als representant ervaren wat een opstelling is, wat het met jou doet of wat het jou oplevert? Ben je therapeut en wil je mij een opstelling laten begeleiden? Neem contact met me op voor een persoonlijke afspraak of kijk in de agenda wanneer er een opstelling wordt georganiseerd.

Meer informatie?
Bel: 06-5204 6808

Contactformulier