Skip to content

Word de beste versie
van jezelf

Therapie & coaching

Wie ben jij écht? Wie wil jij zijn? Waar kom je vandaan? Wat heb jij meegemaakt? Door je opvoeding of hoe het gelopen is in je leven kan het zijn dat je bent afgedwaald van wie je écht bent of wilt zijn, of van wat je eigenlijk wilt doen. Dat merk je door energieverlies, onvrede, vermoeidheid, twijfel ongelukkig voelen. Met als risico onder andere burn-out. Ik help je om weer contact te maken met jezelf: waar besteed ik mijn tijd en aandacht aan en is dat waar ik het aan wíl besteden? Ik help je om jezelf weer te gaan voelen: waar word ik blij van, waar heb ik behoefte aan, wat is míjn waarheid? Ik help je te verwerken of om te gaan met wat in de weg zit. Om zo bij de antwoorden op jouw vragen te komen die ergens in jou opgesloten zitten. Lees hier meer over mijn visie die holistisch is en waarbij spiritualiteit (‘onderzoeken van je eigen waarheid’) een grote rol speelt.

Burn-out expert

Mede doordat ik zelf een burn-out heb gehad in 2004 ben ik expert op dit gebied. Ik begrijp wat je voelt en wat het is. Doordat ik heel veel mensen heb begeleid weet ik wat nodig is om te herstellen én wat nodig is om te voorkomen dat je een burn-out krijgt als je er tegenaan zit. Herstellen van de burn-out en achterhalen hoe het gekomen is lopen parallel tijdens mijn behandeling. Ook coach ik HR mensen, leidinggevenden en directies als het gaat om een goede en werkende aanpak. Door signalen te herkenn en snel op de juiste manier te reageren bespaar je als werkgever duizenden euro’s per geval. Maar belangrijker nog, iemand komt er sneller bovenop of langdurige uitval wordt voorkomen.

ME-model®

Ik werk op basis van het door onszelf ontwikkelde ME-model® voor vitaal leven en werken. Dit model bestaat uit 5 pijlers: lichamelijke gezondheid, mentale gezondheid, gezonde relaties, bestaanszekerheid en werkgeluk/zingeving. Als één of meerdere van deze pijlers uit balans is (zijn) voel je dat. Soms uit het zich in een andere pijler. Dan denk je dat het aan je werk ligt maar komt het eigenlijk doordat er in een andere pijler iets aan de hand is, bijvoorbeeld in je relatie. Samen gaan we op zoek wat er op dit moment écht aan de hand is en om aandacht vraagt.
 
Mijn manier van werken gaat verder dan alleen het aanpassen van gedrag. Ik laat je voelen hoe het zit en ervaren wat er gebeurt. Voelen is anders dan praten of denken. Als je gevoeld hebt wat er is en contact hebt gemaakt met jou echte zelf dan valt er vaak niets meer te zeggen. Vanaf dat moment komt er nieuwe energie in beweging en wordt er een echte, blijvende en diepgaande verandering in gang gezet.
Persoonlijke coaching

Wat speelt er? Waar loop je tegenaan? Wat wil je versterken? Welke klachten heb je? Stap voor stap, door gesprekken, oefeningen en contact maken met je gevoel ga jij ervaren en inzien wat er werkelijk aan de hand is of waar de klachten vandaan komen.

Familieopstellingen

Een familieopstelling laat zien hoe mensen zich daadwerkelijk voelen. Welke (vaak onuitgesproken) gevoelens en welk gedrag van familieleden onbewust van invloed zijn op jouw leven. En welke invloed jouw gevoelens en gedrag hebben op hen.

Topsportcoaching

Als ex-topsporter weet ik als geen ander dat alleen trainen niet voldoende is. Behalve fysiek moet je ook mentaal in topconditie zijn. En “je koppie” moet niet alleen mentaal klaar zijn voor de wedstrijd, je moet ook om kunnen gaan met alles wat er om je heen gebeurt.